Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door bevriezing. Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, dat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd nodig! Deze techniek met afwisselend koude- en warmtetherapie, maakt het mogelijk om vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

Vet bevriezing door de Cryolipolyse

De Cryo verwarmt de huid op tot 42 graden Celsius in 3 minuten. Na die 3 minuten zal de huid gekoeld worden naar -5 / -10 graden Celsius. Op het moment dat de vetlaag eerst verwarmd wordt, zal de laag sponsig worden hierdoor is het gemakkelijker om bij de laag, waar de vetcellen vernietigd worden, te komen.

Het vet blijft weg!

Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn twee verschillende dingen: bij afvallen worden de vetcellen kleiner, het aantal vetcellen blijft echter gelijk. Wordt men weer zwaarder dan nemen de vetcellen weer in omvang toe.

De cryolipolyse techniek daarentegen vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Uiteraard kunnen vetcellen die er niet meer zijn ook niet meer groeien. Zodra de vetcellen door cryolipolyse zijn verdwenen komen ze niet meer terug.

De behandeling

Cryolipolyse wordt ook wel Freeze Sculpting genoemd. Tijdens de behandeling wordt er een gelmembraam op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt enkele minuten opgewarmd om de vetcellen los te maken waarna het gericht gekoeld zal worden. Van de temperatuurverschillen voel je niets. In slechts één uur kunnen maximaal twee lichaamslocaties behandeld worden

Een Cryolipolyse behandeling werkt per zone. Afhankelijk van jouw wensen, die we tijdens de intake bespreken, worden een of meerdere zones behandeld. Een behandeling duurt niet langer dan 1 uur. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je wensen en het aantal zones dat wordt behandeld.

Natuurlijk kunnen er altijd nieuwe vetcellen ontstaan. Dit komt vaak voor bij een verandering van de levensstijl. Afhankelijk van je levensstijl kan het daarom nodig zijn om 1 of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen. Zo blijft je resultaat altijd behouden!

Voor wie is deze behandeling geschikt?

De cryolipolyse behandeling is voor iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar helpt je bijvoorbeeld wel om het resultaat van een dieet te versnellen.

Hoeveel cryolipolyse behandelingen?

Het is per persoon verschillend hoeveel cryolipolyse behandelingen er nodig zijn. Het natuurlijk af van je lichaam en je vetpercentage, en dat is per persoon verschillend. Daarom is er altijd een intake voordat dit wordt vastgesteld. Er wordt ook gekeken naar het volume van het te behandelen lichaamsdeel. Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 8 tot 10 weken, om de huid weer rustig te laten herstellen en het effect uiteindelijk groter te laten worden. Tijdens de behandeling kan je gewoon iets doen wat je zelf wilt. Ga rustig liggen met je ogen dicht, lees een boek of check je mail op je mobiel. Na de behandeling kan je je dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 8 tot 10 weken. Afhankelijk van de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd

Onderhoudsbehandelingen

De vetcellen die vernietigd zijn, zijn weg. Echter kunnen altijd nieuwe vetcellen ontstaan.

Er kunnen door diverse oorzaken ‘nieuwe’ vetcellen ontstaan:

  • Vetcellen kunnen zich verplaatsen
  • Vetcellen kunnen zich vergroten / opblazen
  • Vetcellen kunnen zich splitsen als ze te groot worden
  • Met name het vergroten en opblazen van vetcellen en het splitsen wordt veroorzaakt door de levensstijl.

De voordelen van cryolipolyse

Gemiddeld geeft elke cryolipolyse behandeling een vetreductie van 20% in de behandelde gebieden. De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, ‘love handles’, billen, bovenbenen en armen. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 8 tot 10 weken. De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van twee tot vier maanden zichtbaar zijn.

  • Geen operatieve ingreep, dus ook geen herstelperiode
  • Er worden geen naalden gebruikt
  • Zelfs mogelijk tijdens de lunchpauze
  • Met een kuur van drie behandelingen wordt al een fantastisch zichtbaar resultaat geleverd
  • Door het doelgericht verwarmen en koelen, wordt het vet optimaal geraakt
  • De behandeling is medisch verantwoord en wetenschappelijk onderbouwd

En het allerbelangrijkste: het vet blijft weg!