Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door bevriezing. Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, dat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Er zijn geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal is er geen hersteltijd nodig! Deze techniek met afwisselend koude- en warmtetherapie, maakt het mogelijk om vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

Op dit moment zijn er veel aanbieders met diverse applicators tegelijkertijd. Dat klinkt aantrekkelijk, maar realiseer je wel dat het lichaam beperkt is in het afvoeren van vet. Het vet verlaat ons lichaam via de lymfe, d.m.v. transpiratie en toiletgang. De methode van Dermatique Marjo is doeltreffend en veilig! Men verliest ong. 400 gram vet per keer.

Vet bevriezing door de Cryolipolyse

De Cryo verwarmt de huid op tot 42 graden Celsius in 3 minuten. Na die 3 minuten wordt de huid gekoeld naar  -9 graden Celsius. Op het moment dat de vetlaag eerst verwarmd wordt, wordt het vet sponsig. Hierdoor is het gemakkelijker de vetcellen te bevriezen en is het effect groter.

Het vet blijft weg!

Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn twee verschillende dingen: bij afvallen worden de vetcellen kleiner, het aantal vetcellen blijft echter gelijk. Wordt men weer zwaarder, dan nemen de vetcellen weer in omvang toe.

De cryolipolyse techniek daarentegen vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Uiteraard kunnen vetcellen die er niet meer zijn ook niet meer groeien. Zodra de vetcellen door cryolipolyse zijn verdwenen komen ze niet meer terug.

De behandeling

Cryolipolyse wordt ook wel Freeze Sculpting genoemd. Tijdens de behandeling wordt er een gelmembraam op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt eerst enkele minuten opgewarmd, waarna het gericht gekoeld wordt. Van de temperatuurverschillen voel je niets.

Een Cryolipolyse behandeling werkt per zone. Afhankelijk van jouw wensen, die we tijdens de intake bespreken, worden een of meerdere zones behandeld. Een behandeling duurt niet langer dan 1 uur. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je wensen en het aantal zones dat wordt behandeld.

Natuurlijk kunnen er altijd nieuwe vetcellen ontstaan. Dit komt vaak voor bij een verandering van de levensstijl. Afhankelijk van je levensstijl kan het daarom nodig zijn om 1 of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen. Zo blijft je resultaat altijd behouden!

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Cryolipolyse is een uitkomst voor iedereen die ondanks sporten en diëten over bepaalde lichaamszones nog niet tevreden is. Ben je op zoek naar een methode om eindelijk van dat ongewenste ‘vetrandje’ af te komen? Dan is een Cryolipolyse-behandeling iets voor jou!

Hoeveel cryolipolyse behandelingen?

Het is per persoon verschillend hoeveel cryolipolyse behandelingen er nodig zijn. 1 behandeling kan al voldoende zijn! Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 6 weken, om de huid weer rustig te laten herstellen en sneller op het gewenste resultaat te komen. Tijdens de behandeling kan je gewoon iets doen wat je zelf wilt. Ga rustig liggen, lees een boek of check je mail op je mobiel. Na de behandeling kan je je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Er is geen downtime.

Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 6, 8 tot 12 weken afhankelijk van doelstelling, leeftijd en leefstijl.
Afhankelijk van de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd

Onderhoudsbehandelingen

De vetcellen die vernietigd zijn, zijn weg. Maar, er kunnen altijd nieuwe vetcellen ontstaan.

Er kunnen door diverse oorzaken ‘nieuwe’ vetcellen ontstaan:

  • Vetcellen kunnen zich verplaatsen
  • Vetcellen kunnen zich vergroten / opblazen
  • Vetcellen kunnen zich splitsen als ze te groot worden
  • Met name het vergroten en opblazen van vetcellen en het splitsen wordt veroorzaakt door de levensstijl.

De voordelen van cryolipolyse

Gemiddeld geeft elke cryolipolyse behandeling een vetreductie van 20% in de behandelde gebieden. De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, ‘love handles’, billen, bovenbenen en armen. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het resultaat.

  • Geen operatieve ingreep, dus ook geen herstelperiode
  • Er worden geen naalden gebruikt
  • Zelfs mogelijk tijdens de lunchpauze
  • Met een kuur van drie behandelingen wordt al een fantastisch zichtbaar resultaat geleverd
  • Door het doelgericht verwarmen en koelen, wordt het vet optimaal geraakt
  • De behandeling is medisch verantwoord en wetenschappelijk onderbouwd

En het allerbelangrijkste: het vet blijft weg!